Aflysning af stævnet i Sakskøbing 4. juli 2015

Klubben ser sig desværre nødsaget til at aflyse stævnet den 4. juli i Sakskøbing, pga. Parvovirus på den vestlige del af Lolland.

Der er 14 hunde pt.der er døde af den smitsomme Parvovirus, der fortrinsvis rammer hvalpe og ikke vaccinerede hunde med dødelig udgang. Men kan også ramme velvaccinerede hunde i mildere grad og de kan også videreføre virus uden selv at være ramt.

Bestyrelsen har taget beslutningen om at aflyse stævnet, da vi ikke kan få en garanti fra veterinærmyndighederne for at der ikke er en risiko for enten overføring af smitte til de deltagende hunde eller for at vi flytter virussen til andre dele af landet via de deltager, hjælpere og hunde der deltager på stævnet.

Bestyrelsen er kede af at skulle aflyse stævnet, men tør ikke være arrangører af noget der kan ødelægge hundenes liv og ej heller ramme hundeejernes pengepung i form af store dyrlægeregninger. Da smitten kan overføres direkte via raske smittebærende hunde, jord og andet materiale man kan have på sig, kan der være risiko for, at vi ikke kan se sygdomstegn før det er spredt ud i landet og det vil vi minimere risikoen for, ved at aflyse stævnet.

Vi håber på forståelse for vores beslutning og håber at udbruddet snart går i sig selv igen.

Alle der har tilmeldt deres hund til stævnet vil blive kontaktet af stævnekoordinatoren.

På bestyrelsens vegne

Formand, Lars Holse